Coş

Coşul este gol!

Căutare

Alveus – coexistând cu natura

Ziua Pământului este adesea sărbătorită pe parcursul întregii săptămâni în jurul datei de 22 aprilie. Aproape toată lumea își poate aduce mica pietricică de contribuție în mozaicul unei planete Pământ sănătoase și protejate.

Alveus – coexistând cu natura

Alveus are sediul în Loška Dolina, într-o parte deosebit de frumoasă a Sloveniei.

În imediata vecinătate a unității noastre de producție, există un punct de atracție de notorietate mondială, peștera Križna Jama. Prin urmare, luăm in serios gestionarea responsabilă a mediului pe care o consuderăm de o importanță cheie.

Fenomen mondial Pestera Križna jama și lacul unic Cerknica

Peștera Križna Jama este o peșteră de apă carstică de renume mondial, cu lacuri subterane prin care curge apă cristalină. În mai mult de 9 kilometri de pasaje, putem admira stalactitele și natura intactă. În ciuda vizitelor permise în peșteră, nu au fost făcute intervenții cu electricitate sau cărări pavate.

Autor: Csaba Egri

În timpul plimbării cu barca pe lac, aflăm, de asemenea, că peștera ocupă locul patru în lume în ceea ce privește diversitatea organismelor peșterii, deoarece putem găsi până la 51 de specii diferite aici.

Peștera Križna Jama este un fenomen mondial, datorită și sitului arheologic cu oase de urs al peșterii. Aici a fost găsit cel mai mare craniu al ursului de peșteră din lume; ursul cântărea aproximativ 1500 de kilograme.

Nu departe putem găsi o altă priveliște naturală a regiunii – Lacul Cerknica, cel mai mare lac intermitent din Slovenia. Lacul uriaș este complet umplut cu apă primăvara și în timpul sezonului ploios și împrejurimile sale impresionează prin flora și fauna sa diversă. Apa lacului Cerknica se varsă și în peștera Križna jama.

Autor: Csaba Egri

Alveus  - coexistă cu natura


Alveus este situat la câțiva kilometri distanță de peștera Križna Jama.

Pentru a face posibilă această coexistență, acționăm extrem de responsabili față de mediul nostru minunat, la toate nivelurile: în dezvoltare, în gestionarea deșeurilor și în producția cu consum redus de energie. Întoarcem în natură apă purificată, impecabilă, produsele noastre Alveus sunt de înaltă calitate și au o durată lungă de viață, unele materiale (Inox) sunt chiar 100% reciclabile.

Livrăm produsele Alveus clienților noștri în ambalaje ecologice – styropor-ul este înlocuit cu carton.

Ce face posibil coexistența cu natura sensibilă din jur?

  • Unul dintre bestsellerurile noastre, o chiuvetă de bucătărie din Inox este un produs durabil, acceptabil din punct de vedere ecologic și sigur.

Produsele din inox Alveus sunt 100% reciclabile și au, de asemenea, o durată de viață foarte lungă (îl înlocuim atunci când dorim o schimbare și nu din cauza defectelor sau uzurii), prin urmare, din acest punct de vedere, producția lor este o decizie durabilă.

  • Preocuparea noastră ridicată pentru natură este dovedită și de certificatele și permisele noastre „verzi”: Am fost printre primele companii din Slovenia care au obținut autorizația de mediu.

De asemenea, suntem mândri de certificatul de management responsabil de mediu ISO 14001. Și anume, am fost prima companie cu peste 1.000 de angajați care au primit acest certificat.

  • Propria noastră instalație de tratare a apei ne permite să returnăm apă curată în mediu.

Stația de spălare Alveus are un sistem de purificare a apei care deversează apă curată din producție înapoi în mediu și, astfel, nu poluează și nu împovărează în niciun fel mediul nostru sensibil, în special minunata peșteră Križna Jama, aflată atat de aproape de fabrica noastră, încât una dintre părțile sale chiar ne trece aproape pe sub picioare

  • Alveus reduce utilizarea ambalajelor neecologice: suntem conștienți de faptul că clienții noștri ar trebui să primească produsele nedeteriorate, dar, în același timp, știm și modul în care deșeurile din ambalaje ne împovărează mediul, de aceea ne-am angajat să îmbunătățim ambalarea produselor livrate.

  • Producție cu consum redus de energie, inovație premiată: Pe lângă dorințele și nevoile clienților, echipa de dezvoltare Alveus ține cont de îmbunătățirile și inovațiile continue în producție, pentru a o face cât mai puțin posibil consumatoare de energie. Astfel, am primit premiul pentru inovația noastră -o chiuvetă de bucătărie din inox cu raza de 40cm fără recoacere intermediară (chiuvetă de bucătărie cu segment mediu realizată cu tehnologia segmentului inferior).

Reducem în mod constant cantitatea de ambalaje neecologice și le înlocuim cu altele mai ecologice. De exemplu, Styropor-ul neecologic din ambalajele noastre a fost aproape complet înlocuit cu carton, mai ecologic, care protejează chiuvetele și robinetele de bucătărie din cutii în timpul transportului.

Cartonul pe care clienții îl aruncă în containerele pentru hârtie din zone de colectare ecologice este pur și simplu reciclat și reutilizat. Styropor sau polistirenul expandat datorită dimensiunii sale ocupă mult spațiu în coșul de gunoi. În plus, dacă nu este reciclat corespunzător, Styropor-ul ajunge în apele lumii.

Deoarece este insolubil, devine adesea un „aliment“ pentru animalele oceanice, ceea ce duce până la moartea lor. Dar chiar și la reciclarea corectă (incinerare), o mulțime de gaze periculoase sunt eliberate în aer, așadar, ambalajul din carton este o alternativă mult mai ecologică.

Fiecare zi să fie ca 22 aprilie, Ziua Pământului!

Am sărbătorit Ziua Pământului luna trecută. Prin urmare, protecția mediului a fost menționată și mai des. Ziua Pământului este sărbătorită anual în mai mult de 192 de țări, cu diverse evenimente pentru creșterea gradului de conștientizare a protecției mediului.

Ziua Pământului, în această formă, este adesea sărbătorită pe parcursul întregii săptămâni în jurul datei de 22 aprilie. Aproape toată lumea își poate aduce mica pietricică de contribuție la mozaicul unei planete Pământ sănătoase și conservate.

La Alveus facem tot posibilul să fim pe calea cea bună cu angajamentul nostru pentru soluții ecologice. Respectăm natura și apreciem mediul minunat și în același timp sensibil, mereu cu gândul la peștera Križna Jama.

Vrem să rămânem cel mai important furnizor european de chiuvete și robinete de bucătărie. În același timp, actionam fără compromis față de mediul în care suntem doar oaspeți și cu am învățat să coexistăm, astfel încât să-l afectăm cât mai puțin posibil.

Tu cum te descurci cu asta?

Înapoi la listă