Coş

Coşul este gol!

Căutare

Chiuvete bucatarie: Cele mai frecvente ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI cu privire la chiuvetele de bucătărie

Am pregătit câteva dintre cele mai frecvente întrebări despre chiuvetele și bateriile de bucătărie și răspunsurile oferite de specialiștii noștrii Alveus.

Chiuvete bucatarie: Cele mai frecvente ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI cu privire la chiuvetele de bucătărie

1. Cum sa alegi chiuveta de bucatarie perfecta?

Nu există un răspuns unic la această întrebare, deoarece termenul „chiuvetă perfectă” pentru toată lumea înseamnă altceva.

Cel mai bine este să notezi avantajele și dezavantajele fiecărui tip de chiuvetă de bucătărie Alveus, astfel încât să-ți găsești preferatul cât mai repede.

lnoxul în diferite tratamente este selectat numai din oțel de calitate superioară, care garantează utilizatorilor rezistență și durabilitate încă din prima zi de utilizare. Cu o îngrijire adecvată, dar simplă, chiuveta dvs. de bucătărie își va păstra strălucirea unică și aspectul modern, care poate fi asigurat doar de preferatul etern - oțelul inoxidabil.

Avantaje: durabil, potrivit pentru majoritatea stilurilor și culorilor de bucătărie, disponibil în mai multe forme și modele, extrem de igienic, ecologic (oțelul se reciclează complet).

Dezavantaje: curățare neregulată, sunt vizibile picături (calcar) și este parțial sensibil la zgârieturi (vârf de cuțit, burete de sârmă). Dar zgârieturile sunt o reflectare a vieții din bucătărie.


Chiuveta de bucatarie din compozit Granital este realizată dintr-un amestec de particule din cel mai solid material- granit și o rasina specială care îi dublează rezistența și durabilitatea.

Acestea, pe lângă aspectul său frumos,o aseaza in topul preferintelor, alaturi de cea din inox.

Chiuveta de bucatarie compozit este disponibila in alb, terra, bej, gri sau negru si completeaza perfect bucatariile monocromatice mici sau mari. Pe lângă rezistența și durabilitatea sa imensă, este și simplu de curățat.

Avantaje: extrem de solida și durabila, disponibila în Negru-culoare la modă și în alte tonuri pământii, foarte rezistenta la schimbările de temperatură. Simplu de curățat - Cele mai multe pete de murdărie pot fi îndepărtate cu soluții de curățare de uz casnic: lichide, neabrazive, sau cu detergenți pe bază de amoniac. Petele mai dificile pot fi îndepărtate cu un agent de lustruire fin; resturile de calcar pot fi îndepărtate cu acid acetic 9% (oțet). Vă recomandăm agenți de curățare și îngrijire Alveus.

Dezavantaje: este parțial sensibila la zgârieturi (vârfuri de cuțit, burete de sârmă) și pete puternice (valabil mai ales la cele mai deschise nuanțe de chiuvete de bucătărie - dacă nu este curățată imediat. Pot apare pete, de exemplu, la sfeclă roșie, ulei de dovleac, cafea). Culorile specifice pot să nu se potrivească cu fiecare nuanță aleasă a blatului din lemn al bucătăriei (recomandăm consultarea vizuală).

 

Chiuvete de bucatarie din sticla securizata: cuva este din inox, înconjurata de o margine elegantă și de o suprafață de depozitare din sticlă strălucitoare. Opțiunea perfectă pentru individualizare, deoarece putem transforma sticla în orice design sau culoare ati alege.

Avantaje: are toate beneficiile chiuvetelor noastre din oțel inoxidabil, iar sticla securizata este deosebit de ușor de curățat și întreținut.

Dezavantaje: dacă ceva foarte greu sau ascuțit cade pe marginea sticlei într-un unghi incomod, se poate crăpa sau ciobi.

Cu toate acestea, chiuvetele de bucătărie Alveus din sticlă securizată sunt extraordinar de durabile, iar astfel de cazuri sunt foarte rare.

Mai multe in urmatorul videohttps://www.youtube.com/watch?v=rcgAP6ZO4FY&t=5s 

 

Alveus Monarch: are toate avantajele unei chiuvete de bucătărie din inox – materiale, design, calitate – sunt disponibile în patru nuanțe excepționale pe care le realizăm cu un tratament special al suprafeței din inox. Obținem astfel nuanțe unice de auriu, bronz, antracit și cupru.

Avantaje: toate avantajele chiuvetelor de bucătărie din oțel inoxidabil; aspectul excepțional și individualitatea, posibilitatea de a crea combinații de nuanțe. Tehnologia unică PVD face chiuvetele Alveus Monarch mai solide și facilitează curățarea.

Dezavantaje: preț mai mare, parțial sensibil la zgârieturi (vârf de cuțit, burete de sârmă), picături (calcar) sunt vizibile la o curățare neregulată.

 

2. Care sunt dimensiunile standard ale chiuvetelor de bucătărie?

Dimensiunea standard a chiuvetei de bucatarie se potriveste pe un dulap cu o latime de 60 cm, deci este o chiuveta de 50x50 cm.

Alveus vă oferă insa o mare varietate de dimensiuni și forme de chiuvete.

Poate preferați o chiuvetă mică de bucătărie, ovală, Form 10 pentru un dulap de bucătărie de 40 cm sau poate o chiuvetă mare Kombino 70 pentru un dulap de bucătărie cu lățime de 80 cm. Pentru bucătăriile mai spațioase va oferim chiuveta de bucătărie Classic Pro 110 – o combinație de două cuve si o suprafata mare de scurgere, care necesita un dulap de 80 cm .Suprafata sa de depozitare se extinde pana la un total de 110 cm.

Sau puteți ieși complet în afara cadrului standard și decideți asupra unei chiuvete de bucătărie de colț care are dimensiunea de 90x90 cm..

Recent, am observat o creștere a cererii în rândul clienților de chiuvete mari și chiuvete duble de bucătărie.

3. Chiuveta de bucatarie cu o cuva sau doua?

Una dintre dilemele frecvente pe care le au utilizatorii este dacă să aleagă o chiuvetă de bucătărie cu sau fără suprafață de scurgere sau să opteze pentru o variantă cu două cuve.

Îi sfătuim pe cumpărători să acorde mai întâi atenție lățimii și dimensiunii dulapului în care veți monta chiuveta de bucătărie, deoarece aceasta reprezintă o limitare în alegere.


În continuare, trebuie să știi dacă bateria de bucătărie va fi în stânga sau în dreapta sau chiar în mijlocul chiuvetei de bucătărie..

Dar decizia depinde în principal de obiceiurile tale în bucătărie:

  • recomandăm o singură cuva clienților care folosesc mașina de spălat vase, astfel încât vasele să nu se acumuleze în chiuvetă.
  • recomandam o chiuveta cu doua cuve clientilor care spala deseori vasele cu mana si le pot lasa apoi la scurs sau familiilor numeroase in care se gateste mult si, ca urmare au cantitati mari de vase care trebuie spalate.

 

4. Care este scopul chiuvetelor de bucătărie cu doua cuve ?

Răspunsul este deja ascuns în întrebarea anterioară - în principal spațiu, confortul la spălarea manuală, spațiu pentru scurgerea vaselor deja spălate, spațiu suplimentar de depozitare în timpul pregătirii alimentelor pentru multe persoane etc.

Specialiștii Alveus recomandă întotdeauna o chiuvetă dublă de bucătărie pentru casele unde se găteste mult.

Într-un astfel de caz, chiuveta dublă de bucătărie vă mărește suprafața de lucru, deoarece puteți depozita deșeurile de bucătărie și vasele deja folosite intr-o cuva, în timp ce aveți încă o cuva liberă și curată pentru spalatul in curs. Neprețuit!

 

5. O chiuvetă de bucătărie din granit sau inox ?

La Alveus, nu facem compromisuri în ceea ce privește calitatea, așa că un singur factor poate decide: gustul tău.  

Comparați-le vizual pe ambele, având în vedere blatul ales al bucătăriei - stilul, culoarea, aspectul .Probabil veti decide cel mai ușor dacă eleganța și strălucirea eternă a inoxului sau tonurile blânde și pământii ale unei chiuvete de bucătărie din granit vi se potrivesc mai mult. .

Amințiți-vă că veți petrece mult timp în bucătărie. Prin urmare, trebuie să corespundă idealurilor voastre de frumusețe mai mult decât ale vecinului tău.

 

6.  Chiuvetele de bucătărie din granit isi merită banii? 

Da, cu siguranta! Vei fi multumit de aspectul sau vizual, durata lunga de viata, intretinerea simpla, durabilitatea etc. Nu sunt printre cele mai ieftine, dar nici nu sunt printre cele mai scumpe. Luați în considerare că este o achiziție pe termen lung, unde cu siguranță se aplică zicala: „Puțini bani, puțină „muzică”.

 

7. Ce tip de chiuvetă de bucătărie este cel mai ușor de păstrat curata?

Când vine vorba de menținerea curățeniei, trebuie să ne amintim că nu totul depinde doar de material, ci și de forma chiuvetei de bucătărie.

Dacă sunteți reticent să utilizati o cârpă și un detergent, atunci ar trebui să vă decideți asupra liniilor cât mai rotunjite posibil, deoarece sunt mai ușor de șters decât liniile drepte mai moderne.

 

De mare ajutor va fi, de asemenea, versiunea sub montaj a chiuvetei, deoarece veți șterge cu ușurință firimiturile și picăturile de pe suprafața de lucru direct în chiuveta de bucătărie și nu veți fi deranjat de murdăria mică care s-ar putea prinde de marginea versiunea de chiuvetă de bucătărie deasupra blatului.

Atunci când alegeți un material, vă recomandăm inoxul dacă picăturile cauzate de calcar nu vă deranjează sau dacă nu ștergeți în mod regulat chiuveta cu o cârpă uscată.Va recomandam Granitalul în nuanțe mai închise, pe care nu vor fi vizibile urme de alimente mai consistente. Curățarea regulată a chiuvetelor de bucătărie Granital este necesară din motive de igienă și cel puțin o dată pe lună din cauza calcarului.

 

8. Care sunt caracteristicile esențiale ale unei baterii de bucătărie?

 Atunci când alegeți o baterie de bucătărie, specialiștii Alveus vă sfătuiesc să acordați atenție materialului, modului în care este utilizata, precum și formei și culorii. Cu ajutorul ei veți obține un efect vizual complet – potrivire cu bucătăria sau contrast complet al acestuia- așa cum este tipic pentru bucătării conform ultimelor tendințe.

Materiale: Bateriile de bucătărie Alveus sunt produse din alamă sau oțel inoxidabil cu diferite tratamente de suprafață.ă. 

Aspectul argintiu veșnic elegant al oțelului inoxidabil este disponibil în patru modele:

  • luciul ridicat este obținut prin lustruirea la maximum a cromului;
  • un efect mat se obține prin perierea cromului;
  • este disponibil și într-un finisaj cu nichel mat;
  • suprafata satinata cu tratament satinat al otelului inoxidabil.

Colori: Bateriile de bucătărie Alveus sunt acoperite cu un tratament special pentru diferite efecte de culoare. Astfel, colecția de top de baterii de bucătărie Monarch este acoperită cu nitrură ceramică, dând patru nuanțe unice (auriu, antracit, bronz și cupru). Pentru efectul tonurilor pământii ale Granitalului, ce coincid perfect cu al chiuvetelor Granital , bateriile sunt tratate astfel încât să se obțină diferite nuanțe de culoare: negru, alb, terra, bej etc.

Design si proiectare : Designul bateriilor de bucătărie Alveus este curat, fără colțuri ascunse sau parti greu accesibile care să vă provoace probleme la curățare. Bateriile de bucătărie sunt adaptate nevoilor funcționale ale fiecărui individ. Astfel, avem o gamă largă de baterii de bucătărie cu opțiuni suplimentare – cu cap extractibil, baterii cu duș, baterii comutabile pentru montare sub fereastră, cu 3 cai etc.

Folosim cele mai bune materiale pentru produsele noastre, inclusiv pentru bateriile de bucătărie, deoarece acestea asigură o durată lungă de viață și, în același timp, permit o întreținere simplă. Bateriile noastre de bucătărie sunt proiectate având în vedere funcționalitatea și ușurinta in utilizare.

 

Sperăm că ți-am răspuns la întrebări și am rezolvat dilemele.

 

Înapoi la listă