Coş

Coşul este gol!

Căutare

O privire în trecut

Suntem mândri de istoria noastră bogată și de moștenirea excepțională, pe care le-am construit de-a lungul anilor.

 O privire în trecut

În îmbrățișarea lacului pitoresc Cerkniško jezero, unde liniștea și frumusețea naturală se împletesc, se află Alveus de zeci de ani.

În toți acești ani aici, în Lož, am modelat cu succes oțelul inoxidabil în chiuvete de bucătărie adaptate timpurilor, nevoilor și specificațiilor diferitelor piețe.


Începuturi provocatoare

Să începem - povestea noastră s-a născut acum peste cincizeci de ani. Mai exact în 1968, am început producția de serie de chiuvete din oțel inoxidabil.

Ca majoritatea începuturilor, nu a fost deloc ușor. A trebuit să facem față cu mașini limitate. Dar asta nu ne-a oprit. În fiecare zi, am perseverat să îmbunătățim calitatea produselor noastre.

Am desenat manual drenoare pe prese hidraulice și am sudat și lustruit cuvele și picuratoarele. Fiecare operație a necesitat mult efort fizic și îndemânare, dar nu ne-am dat bătuți. 

Prin muncă, ne-am îmbunătățit treptat procesele și am crescut productivitatea.

A. Sterle, Director Alveus în anii 1986 și 2003.

„Fotografia a fost făcută la aproximativ un an după introducerea programului de producție de chiuvete din oțel inoxidabil. Acestea au fost chiar începuturile implementării acestui program.

Munca a fost foarte solicitantă din punct de vedere fizic, deoarece a fost realizată în principal manual. Fotografia arată șlefuirea și lustruirea cuvelor chiuvetei. Muncitorul ține în mână un disc de șlefuit sau de lustruit, antrenat de un arbore de sârmă împletit (denumit cablu de sârmă), care provoacă vibrații foarte severe pentru mâinile lucrătorului. Ei lucrau în costume de protecție care furnizează aer proaspăt, astfel încât muncitorul să nu inhaleze particule de praf.

O astfel de muncă grea a provocat diverse afecțiuni respiratorii și articulare. În cei 55 de ani până în prezent, tehnologia de fabricare a chiuvetelor s-a schimbat treptat și s-a îmbunătățit de-a lungul perioadei. Introducerea mașinilor controlate numeric pentru sudarea, șlefuirea, lustruirea și curățarea chiuvetelor aproape a eliminat stațiile de lucru grele și periculoase pentru sănătate.”Provocări de export 

În următorul deceniu, am depus mult efort în dezvoltarea de programe, tehnologie și achiziționarea de echipamente de producție adecvate.

În acest fel, ne-am îmbunătățit procesele și productivitatea. De-a lungul timpului, ne-am extins gama de produse și am început să exportăm produse Alveus în diferite țări. 

„Primul export de chiuvete a început în 1972 în Italia. La acea vreme și mai târziu, Iugoslavia avea un deficit cronic de valută străină. A trebuit să importam toate tablele de inox pentru că nu exista producție internă de calitate.

Prin urmare, am fost nevoiți să exportăm chiuvete pentrua importa foile de otel inoxidabil. Problema a fost și mai mare pentru că guvernul ne-a luat o anumită parte din veniturile din export sau ni le-a rambursat în moneda națională.

Întrucât aveam deja produse sau chiuvete de calitate pe atunci, am reușit să creștem exporturile către piețele convertibile. Primele exporturi majore au fost făcute în Iran, Irak și Arabia Saudită. Aceasta a fost urmată de exporturi extinse în fosta Cehoslovacie, mai târziu în Germania, Austria, Polonia și Franța.

.De-a lungul anilor, exporturile au continuat să crească, iar până în 1997, exportam în 48 de țări europene și alte țări, așa că, chiar și în acea perioadă, 70% din vânzările noastre au fost exportate.” A. Sterle, Director Alveus în anii 1986 și 2003 .

În acest fel, ne-am construit reputația și am stabilit legături cu companii de top din industrie.


Coexistând cu Natura 

Dezvoltarea durabilă a fost întotdeauna extrem de importantă pentru noi. Întotdeauna am înțeles importanța coexistenței cu natura și mediul înconjurător.

„Ne-am străduit întotdeauna să introducem tehnologii care au avut un impact minim asupra mediului. Fiecare investiție nouă în echipamente a fost luată în considerare și în ceea ce privește impactul asupra mediului.

Am urmat principiul că „nu suntem atât de bogați pentru a cumpăra echipamente ieftine” și dăunătoare mediului. Emisiile de la companie au fost întotdeauna sub control și impecabile.” A. Sterle, Director Alveus, în anii 1986 și 2003.

Chiar și astăzi, operăm în mod responsabil și ne reducem amprenta asupra mediului

.Ne propunem să ne armonizăm cu natura și să contribuim la o lume mai verde și mai durabilă.


Legătură puternică cu comunitatea locală

Alveus are peste 100 de angajați, dintre care majoritatea provin din zonele învecinate, la fel ca în trecut.

„Anterior, Kovinoplastika era cel mai mare angajator din comunitatea locală și mai largă.

Compania era foarte stabilă și puternică atunci, așa că globalizarea și prăbușirea fostei țări nu au afectat-o prea mult. Multe companii învecinate și-au redus semnificativ producția și vânzările, dar Kovinoplastika a rămas stabilă tocmai pentru că era deja orientată spre export.

Ca urmare a programelor de producție ale Kovinoplastika, s-au format numeroase cooperative în comunitatea locală și mai largă, care s-au dezvoltat în companii mai mici.” A. Sterle, Director Alveus, în anii 1986 și 2003.


Ce inseamna ALVEUS ?

Numele Alveus provine dintr-un cuvânt latin care înseamnă „albie” sau a unui râu care își urmează cursul. Interesant este că acest fenomen natural este și caracteristic lacului Cerknica.Astăzi, Alveus este sinonim cu chiuvete și baterii de bucătărie de înaltă calitate. 

Suntem mândri de portofoliul nostru divers, permițând tuturor să aleagă și să-și exprime identitatea în bucătărie.

Estetica modernă, funcționalitatea ridicată, calitatea și un raport excelent preț-calitate caracterizează produsele noastre orientate către durabilitate.

Să încheiem cu cuvintele directorului nostru, Simona Celestina: „Ne străduim să fim inovatori și îndrăzneți. Nu ne este frică să încercăm ceva nou și diferit, chiar dacă înseamnă să ne abatem de la căile consacrate.

Prin adaptarea rapidă la schimbări și îmbrățișarea noilor tendințe, ne remarcăm ca pionieri în industrie. Valorile noastre, cum ar fi diversitatea, inovația, îndrăzneala, responsabilitatea și munca în echipă, sunt ancorate în centrul companiei noastre. Inspirați de istoria noastră bogată și de puterea naturii din jurul nostru, vom continua să creăm produse care satisfac diverse gusturi și cerințe.

Alveus este și va rămâne un partener de încredere în bucătărie.

Împreună cu tine, construim un viitor de inovație, calitate și inspirație.”

Înapoi la listă